Weervrouw Sabine Hagedoren heeft nieuws: "Dan wordt het plots een heel pak zachter, maar het ziet er niet goed uit"
Weervrouw Sabine Hagedoren heeft nieuws: "Dan wordt het plots een heel pak zachter, maar het ziet er niet goed uit"
Foto: VRT

Vanavond zal de wind opnieuw meer beginnen aantrekken met rukwinden tot 60 à 70 kilometer per uur. Na een storing met lichte neerslag, volgt vannacht alweer een nieuwe storing met een aantal buien. Die buien kunnen in Hoog-België een winters karakter krijgen van smeltende sneeuw of sneeuw. In de Hoge Venen schommelen de temperaturen rond het vriespunt, In Vlaanderen krijgen we 5 à 6 graden. Voor de komende dagen voorspelt Sabine Hagedoren niet veel fraais. Het blijft winderig en regenachtig.

"Morgen blijft de storing slepen over het oosten van het land. Daar staat men op met veel bewolking en neerslag. In de Hoge Venen is dat winterse neerslag. In het westen schijnt de zon en blijft het droog. Later zal ook in het centrum en het oosten van het land de zon erdoor komen. De temperaturen gaan van 2 graden in de Hoge Venen, en 8 graden in Vlaanderen."

"In de nacht van woensdag op donderdag gaan de temperaturen alweer zakken naar rond het vriespunt in Hoog-Belgie en net boven het vriespunt in Vlaanderen. Er kan aanvankelijk nog een bui vallen, winterse neerslag in de Hoge Venen, maar daarna wordt het droger met opklaringen."

“Donderdag starten we met opklaringen, afgewisseld met wolken. Na de middag komt er meer bewolking vanaf de Franse grens. De neerslag zal opnieuw pas tegen ’s avonds en ’s nachts vallen. In Vlaanderen zal dat gewone regen zijn, in Hoog-België opnieuw winterse neerslag. De wind blijft goed voelbaar."

“Vrijdag de zal wind matig tot vrij krachtig waaien, met rukwinden tot 70 kilometer per uur. Vrijdag krijgen we echt winderig weer met regen en buien. In Hoog-België zijn dat winterse buien. Ook in het weekend krijgen we onze portie regen en buien. Vooral zondag wordt het gevoelig zachter. De temperaturen blijven t.e.m. zaterdag steken op 8 graden, maar zondag kan het zelfs 12 graden worden. We gaan er dan wel de regen moeten bijnemen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.