Loes Van den Heuvel is razend en neemt drastisch besluit: “Als dat gebeurt, dan stop ik ermee!”
Loes Van den Heuvel is razend en neemt drastisch besluit: “Als dat gebeurt, dan stop ik ermee!”
Foto: Photonews

De aangekondigde besparingen in de cultuursector zijn bij Loes Van den Heuvel in het verkeerde keelgat geschoten. De actrice wordt er kwaad van.

“Ik ben daar enorm van geschrokken”, zegt Loes Van den Heuvel in Dag Allemaal. “Ik maak mij tegenwoordig over niets meer kwaad, maar nu ben ik toch uit mijn kot gekomen. Dit kan niet, mág niet gebeuren. En als het gebeurt, stop ik ermee.”

“Het is toch waar zeker! Dan is onze wereld om zeep. Dit is echt de genadeslag. De politiek dient de maatschappij allang niet meer. Het eigenbelang primeert. Men zaait enkel angst en verdeeldheid. Dat de nieuwe Vlaamse minister-president zomaar over cultuur kan beslissen zonder de nodige knowhow. Dat is ook cultuur, grááicultuur!”, klinkt het fel.

“De VRT moet neutraler zijn en 44 miljoen besparen, met 250 ontslagen tot gevolg… Dat is geen democratie meer. Nee, dit is een aanfluiting. Ik vind dat ze die mensen die ons de wet willen opleggen in quarantaine moesten plaatsen. Cultuur is nu eenmaal diversiteit omarmen. Dit mogen we toch niet aanvaarden. We moeten rebelleren.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.