Grote paniek bij Herbert Flack: “Kom ik hier wel levend uit?”
Grote paniek bij Herbert Flack: “Kom ik hier wel levend uit?”
Foto: Photonews

Herbert Flack liet zich aan zijn hart opereren en voelt zich sindsdien een pak geruster. ‘”Eindelijk ben ik verlost van die tikkende tijdbom in mijn lijf”, zegt hij in Dag Allemaal.

“Mijn echtgenote Fabienne en ik doen jaarlijks een medische check-up. In april had de dokter al gezien dat mijn aorta verbreed was, maar hij vond het toen niet alarmerend. ‘Kom over een halfjaar eens terug’, zei hij. Ik keek ernaar uit om in september weer mee te doen met de musical ‘40-45’ maar ik was er niet gerust in dat me dat zou lukken. Ik wist dat ik met een tikkende tijdbom in mijn hart rondliep en met een worm in mijn hoofd die me er constant aan deed denken”, vertelt Herbert Flack in Dag Allemaal.

“Ik drong aan op een nieuw onderzoek in augustus, voor het nieuwe seizoen begon. En wat bleek? De slagader was weer 2 mm breder geworden, waardoor mijn toestand wél alarmerend werd. Ik heb het meteen aan de mensen van Studio 100 gemeld zodat ik vervangen kon worden en ik besliste: zo rap mogelijk het mes erin.”

“Op 26 augustus ben ik dan geopereerd aan dat aneurysma en ik moet bekennen: ik was bang. Ik had al wel eens een serieuze griep gehad en een longontsteking, maar zo’n openhartoperatie, da’s toch nog iets anders. Toen ik ’s morgens om half zeven naar het operatiekwartier werd gereden, dacht ik: ‘Kom ik hier wel levend uit?’ Je moet weten, mijn lieve Britse vader is op de operatietafel gestorven. Daddy was toen wel 87 jaar, maar toch... Ik zag dat beeld steeds voor mijn ogen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.