Lieven Scheire trekt aan de alarmbel: “De agressie die ik over me heen kreeg, ’t is zorgelijk aan het worden”
Lieven Scheire trekt aan de alarmbel: “De agressie die ik over me heen kreeg, ’t is zorgelijk aan het worden”
Foto: Photonews

Een grote verrassing was het niet, de eindwinst van Lieven Scheire in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Dat de finale alsnog spannend werd, is te danken aan de verrassend sterke Thomas Huyghe, die nipt de duimen moest leggen voor Lieven.

Twaalf jaar nadat hij afging als een gieter, heeft Lieven Scheire revanche genomen in ‘De Slimste Mens’. Met een klinkende en dik verdiende zege. Hij heeft de kijkers van ‘De Slimste Mens’ dan ook nog eens gecharmeerd, wat toch niet evident is voor iemand die zo moeiteloos goed scoort in de quiz.

“Linda De Win is daar destijds onredelijk hard op aangepakt”, reageert Lieven Scheire in Dag Allemaal. “Ik ben gelukkig gespaard gebleven van agressie op sociale media. Nu, ik heb m’n deel al gehad qua online agressie, hoor.”

“Daar krijg ik van alles te verduren. Ik vrees dat geen enkel publiek figuur er nog aan ontsnapt. ’t Is zorgelijk aan het worden. Ik merk aan beginnende collega’s dat ze schrik krijgen van hun aanwezigheid op die sociale media, en er gewoon mee stoppen."

"Er wordt te veel op hun kap gezeten. Zeker wetenschappers die al eens op tv komen. Die zitten bijvoorbeeld in ‘De Afspraak’, en zijn heel blij met die kans, maar dan openen ze hun Twitter-pagina en schrikken ze zich een ongeluk. En dus zeggen ze: ‘Ik ga gewoon niet meer naar de studio.’ Bijzonder jammer.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.