Hij heeft zijn lesje geleerd: Koning Filip neemt drastische beslissing na felle kritiek
Hij heeft zijn lesje geleerd: Koning Filip neemt drastische beslissing na felle kritiek
Foto: Photonews

Aan de kersttoespraak van koning Filip is iets bijzonders opgevallen. Onze vorst heeft duidelijk zijn lesje geleerd na de felle kritiek van vorig jaar.

Tijdens de kersttoespraak van koning Filip viel op dat hij dit jaar het haardvuur niét had aangestoken. Vorig jaar kreeg hij daar nog felle kritiek op. Het knisperende vuur op de achtergrond leek lange tijd, in combinatie met de kerstboom en -versiering op de schouw, een gezellig detail.

Maar het haardvuur was ook milieuvervuilend. Niet erg logisch dus om het aan te steken voor een kersttoespraak, waarin de koning klimaatverandering een van de “maatschappelijk problemen” noemt die “om allesomvattende oplossingen vragen”.

In deze kersttoespraak vermeldt de koning geen enkele keer het woord klimaat, maar hij heeft het er wel over: “We beleven een scharnierperiode. Ons sociaaleconomisch model en onze benadering van het milieu worden in vraag gesteld. Velen van ons raken zo hun houvast kwijt. Daarom mogen we niet aan de kant blijven staan, minder dan ooit. Dit is niet de tijd om op te geven”, sprak onze vorst.

Meer nieuws

Meer nieuws

.