Forse kritiek op beslissing van koningin Mathilde: “Zo jammer dat ze hen geen kans geeft”
Forse kritiek op beslissing van koningin Mathilde: “Zo jammer dat ze hen geen kans geeft”
Foto: Photonews

2019 was het saaiste modejaar ooit van koningin Mathilde, zo vindt blogster Jelka Van Duyse. Ze vindt het jammer dat onze koningin jonge, Belgische ontwerpers gaan kans geeft.

Koningin Mathilde moest zich vorig jaar 157 keer opkleden voor een officiële opdracht. In de helft van de gevallen koos ze daarvoor een outfit van het Brusselse modehuis Natan, al twintig jaar haar vestimentaire hofleverancier. Het Italiaanse Armani (20 keer) en Antwerpenaar Dries van Noten (12 keer) zijn de andere twee vaste waarden.

Voorspelbare keuzes, vindt blogster Jelka Van Duyse, die op haar website Modekoningin Mathilde de royale kleerkast opvolgt. Twee jaar geleden riep ze de koningin nog op andere ontwerpers ook een kans te geven, het liefst jonge Belgen.

“Maar wat Mathilde in 2019 heeft gedaan, is juist het tegenovergestelde”, stelt Van Duyse vast. “De vijf modelabels die ze heeft ontdekt, zijn allemaal buitenlandse. Uit Italië waren dat Etro, Giambattista Valli en RED Valentino en uit de VS Esprit en Polo Ralph Lauren. Geen enkele nieuwe Belg, dus. Jammer, omdat hier zo veel talent zit.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.