Kritiek van andere moeders komt hard aan bij actrice Kim Van Oncen: “Het is verschrikkelijk”
Kritiek van andere moeders komt hard aan bij actrice Kim Van Oncen: “Het is verschrikkelijk”
Foto: Instagram

Het nieuwe jaar is nog pril, maar Kim Van Oncen weet het nu al: in 2020 wil ze volop knallen. Er liggen diverse nieuwe projecten in de media in het vooruitzicht, en maandag start het tweede seizoen van 'Dertigers' waarin ze Sara speelt.

Het voorbije jaar was pittig voor Kim Van Oncen en haar partner Niels De Jonck. Half augustus mochten ze de kleine Stella verwelkomen. Er is Kim iets opgevallen. “Tegenwoordig is er voortdurend kritiek op de opvoeding. Borstvoeding of niet? Tutje of niet?”, klinkt het.

Zoiets heet moedermaffia. Vrouwen die er een sport van maken om andere moeders de les te spellen. “Terwijl ik me niet kan voorstellen dat een vrouw niet het beste voor haar kind wil en doet. Het gros van de ouders doet alles binnen hun mogelijkheden om hun kinderen goed op te voeden. Laat iedereen toch vrij in het maken van keuzes.”

“Ik vind het verschrikkelijk hoe sommige mensen commentaar hebben op een ander", zegt Kim. "Elke situatie is anders. Wij hebben de luxe dat we nog grootouders hebben die meehelpen. Dat hebben ze niet overal. Alleenstaande ouders moeten roeien met de riemen die ze hebben. Leven en laten leven is bij ons thuis een belangrijk motto.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.