Triest nieuws van radiopresentatrice Anke Buckinx: “Nu blijven er enkel nog herinneringen over”
Triest nieuws van radiopresentatrice Anke Buckinx: “Nu blijven er enkel nog herinneringen over”
Foto: Instagram

1 januari 2020 was een dag waar JOE-presentatrice Anke Buckinx lang naar uitgekeken had. Eindelijk mocht ze een enveloppe openen van haar broer Daan, die in 2011 overleed. Anke vertelt erover in haar column in Story.

“Vlak na Daans overlijden vonden we in zijn bureau een dikke enveloppe: ‘Dingen die ik wil doen tegen 2020. Te openen in 2020’. De voorbije negen jaar zijn voorbij gevlogen en de afgelopen maanden maakte mijn hart geregeld een sprongetje. Ein-de-lijk bijna tijd om de brief te lezen”, schrijft Anke Buckinx in Story.

Anke opende de brief op 1 januari. Ze vond daarin 150 losse snippers, met doelen die hij wilde realiseren. Zoals ‘Leen gelukkiger maken’, zijn vriendin. ‘Kajakken op de Maas’. ‘Pokeren in Las Vegas’. ‘Gezond eten’. ‘Elke dag vroeg opstaan’. ‘Leren koken’. ‘Ander werk zoeken’. ‘Een kat nemen’. Hij wilde ook contacten herstellen. En hij wilde ‘ontspullen’.

“Met véél plezier nam ik de snippers door. Het deed zo’n deugd. Acht en een half jaar na zijn afscheid deed hij me opnieuw glimlachen. Net als vroeger”, aldus de radiopresentatrice. “Bijna een decennium lang heb ik me aan die enveloppe vastgeklampt. Het stukje Daan dat ik nog ‘te goed’ had. Het laatste stukje Daan dat nog iets wilde vertellen. Vanaf nu is álles van mijn broer een herinnering.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.