Voor hen komt breuk tussen Koen en Valerie niet als een complete verrassing: “Toen kon je al merken dat er iets mis was”
Voor hen komt breuk tussen Koen en Valerie niet als een complete verrassing: “Toen kon je al merken dat er iets mis was”
Foto: Photonews

Koen Wauters en Valerie De Booser hebben besloten hun relatie stop te zetten. Ze waren 17 jaar getrouwd.

De breuk tussen Koen Wauters en Valerie De Booser komt voor sommigen niet helemaal onverwacht. Twee maanden geleden sprak Koen nog over de moeilijke momenten in hun relatie. “Kijk, het ding is: we zijn 17 jaar samen. Dat is geen 17 jaar hand in hand, fladderend en half zwevend door de lucht”, klonk het toen.

“Natuurlijk zijn er momenten dat het moeilijker gaat. Dat zijn vaak periodes waarin ik het heel erg druk heb. En waarin er bijgevolg veel minder tijd is voor mekaar. Dan moet je weer de liefde en de kracht vinden om telkens opnieuw voor elkaar te kiezen”, aldus Koen. “Als je lang genoeg bij elkaar bent, zijn er altijd periodes waarin je denkt: oei, ooit was het anders. Maar bij ons heeft dat vaak te maken met mijn drukke agenda, of de combinatie van onze agenda’s.”

Tweesprong

Wie goed naar de liedjesteksten op het nieuwe album van Clouseau 'Tweesprong' luistert, kan al merken dat er misschien iets mis was. Eén van de nummers gaat bijvoorbeeld over een man die zijn vrouw het beste toewenst, zonder hem.

“Ik denk dat heel veel mensen zich daarin gaan herkennen”, zei Koens broer Kris daarover. “Als je tien of vijftien jaar met iemand samen bent, slaat de vertwijfeling al eens toe. Een lange relatie is bij niemand constant happy happy joy joy.”

“Ja, als alles zijn gangetje gaat, ben je niet per se geïnspireerd voor een tekst”, voegde Koen daaraan toe. “Bij mij thuis heeft iedereen het proces gevolgd. Ze hebben de demo’s gehoord. De teksten gelezen. Mijn gezin heeft het van dichtbij meegemaakt. Ik heb een paar mensen songs laten horen, en die heel emotioneel getriggerd waren. Tot tranen toe.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.