Prins Charles en prins William maken zich zorgen en nemen drastische maatregelen: “Zij vrezen dat Harry en Meghan dit zal overkomen in Canada, want het loopt er nu al helemaal uit de hand”
Prins Charles en prins William maken zich zorgen en nemen drastische maatregelen: “Zij vrezen dat Harry en Meghan dit zal overkomen in Canada, want het loopt er nu al helemaal uit de hand”
Foto: Photonews

Volgens de Britse krant ‘The Times’ vrezen prins Charles en prins William dat een “kwetsbare” Harry en Meghan door de tabloidpers snel gedwongen zullen worden om hun nieuwe thuishaven in Canada te verlaten. Daarom werkt het Britse koningshuis al aan een noodplan voor een versnelde terugkeer van prins Harry, zijn echtgenote Meghan Markle, en hun zoontje Archie naar het Verenigd Koninkrijk.

Vorige week sloot Buckingham Palace een historische deal met het koppel over een verhuis naar Vancouver Island, in het uiterste westen van Canada. In ruil voor hun vrijheid gaven Harry en Meghan hun koninklijke titels en dotatie op. Maar volgens bronnen in het koningshuis staat het koppel onder zware druk door de hevige media-aandacht.

Prins Charles en prins William maken zich zorgen

Aan het Britse hof vreest men dat de verhevigde media-aandacht een zware tol zullen eisen. Bronnen dicht bij het koningshuis melden dat prins Charles en prins William daarom “de hand hebben uitgestoken” naar Harry en Meghan.

“Men heeft hen gezegd dat er altijd liefde en affectie voor hen ‘on standby’ staat”, aldus een bron. Charles en William zouden hen gezegd hebben dat ze altijd voltijds mochten terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk als ze dat zouden wensen, ook zonder hun officiële verplichtingen daarom opnieuw te moeten opnemen.

Noodplan

“Het paleis maakt zich grote zorgen, want ze zijn erg kwetsbaar buiten de familie”, aldus een bron van ‘The Times’. “Je ziet hoe de situatie daar de afgelopen dagen al uit de hand is gelopen. Iedereen is het erover eens dat het koppel fragiel is.”

Daarom wordt nu een noodplan opgesteld voor het geval Harry en Meghan van mening veranderen en vragen om terug te keren. Ze zouden in dat geval hun koninklijke verplichtingen niet terug moeten opnemen, maar zouden “een periode van rehabilitatie en recuperatie kunnen inlassen”, aldus een bron.

Meer nieuws

Meer nieuws

.