‘Thuis’-actrice Katrien De Becker heeft het er moeilijk mee: “Alsof een stuk van mijn hart wordt uitgerukt”
‘Thuis’-actrice Katrien De Becker heeft het er moeilijk mee: “Alsof een stuk van mijn hart wordt uitgerukt”
Foto: VRT/Thuis

Acht jaar geleden liep de relatie van Katrien De Becker (48) mis. De soapactrice, die twee kinderen met haar ex-partner deelt, vertelt in Story dat ze vandaag met een positief gevoel terugkijkt op dat keerpunt.

“Ik heb destijds voor mezelf gekozen. Dat vergt moed”, zegt Katrien De Becker in Story. “Na de breuk kwam er opnieuw rust in mijn leven. En ik bouwde aan iets nieuws. Mijn huurhuis inrichten, dat heeft me geholpen om de pijn en het verdriet te verwerken.”

Deze nieuwe start bracht ook een uitdaging met zich mee. “Met je scheiding sleur je je kinderen mee in een situatie waar ze zelf niet voor kiezen. Georges en Emely, die ondertussen 16 en 15 zijn, verblijven week om week in een ander gezin. Daar worstelen ze soms nog mee. Die wissel, daar heb ik zelf ook nog altijd moeite mee. Het voelt alsof een stuk van je hart wordt uitgerukt.”

“Als gescheiden ouder moet je je kinderen gewoon véél te vroeg loslaten. Wat wel positief is, is dat mijn kinderen hierdoor veel zelfstandiger zijn geworden. De band met hen is ook intenser geworden, omdat we elkaar maar de helft van de tijd zien. Ik zeg vaak: ‘Ik hou van je of ik ga je missen’.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.