Ontvoering van kleine Vic was heftig in 'Thuis': “Hebben hem dan van de set gehaald"
PMN
Ontvoering van kleine Vic was heftig in 'Thuis': “Hebben hem dan van de set gehaald"
Foto: VRT/Thuis

Het was gisteren opgelucht ademhalen in ‘Thuis’. De kleine Vic werd levend en wel teruggevonden.

Het was Eddy die zich tot een held ontpopte en het zoontje van Peter en Femke terugvond en de pesters kon ontmaskeren. De verhaallijn komt er niet zomaar in ‘Thuis’. Met deze verhaallijn willen de makers de campagne tegen pesten ondersteunen.

De 3-jarige Vic wilde al een tijdje niet graag meer naar school. Hij weende ook veel. Gisteren werd duidelijk dat hij zwaar gepest werd door Charlotte en Jelle, de schoolgenootjes van Britney. Die lokten het kind zelfs mee, bonden hem vast, staken hem in een hok en wilden hem mishandelen. Allemaal voor een paar filmpjes op het internet.

"De kijkers moeten zich niet ongerust maken: het kindje dat de rol van Vic speelt, heeft zich op geen enkel moment angstig of onveilig gevoeld", zegt 'Thuis'-producer Hans Roggen in Het Laatste Nieuws. "Op tv zag de kidnapping er voor de kleuter eng uit, maar dat is de kracht van tv.”

"Voor het kindje dat de rol van Vic speelde, was het zoiets als cowboy en indiaantje spelen"

“Het touw waarmee hij werd vastgebonden, zat bijvoorbeeld erg los. De scènes die op tv spannend zijn, werden zonder de kleuter opgenomen. En bij de andere voelde hij zich voortdurend op zijn gemak. Niet alleen omdat zijn echte moeder in de buurt was, maar ook omdat het voor hem louter een spel was - zoals 'cowboy en indiaantje'."

"Dat deze verhaallijn net nu uitgebreid bij ons aan bod komt, heeft alles te maken met de lancering van 'Move tegen Pesten: Stip It'. Dat is de achtste Ketnetcampagne in samenwerking met het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Die blijft nodig. Nog steeds 4 op de 10 kinderen krijgen met pesterijen te maken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.