Walter ‘Pico’ Michiels doorbreekt stilzwijgen: “Zo pijnlijk wat mensen met mij doen, ik zou ervan beginnen wenen”
Walter ‘Pico’ Michiels doorbreekt stilzwijgen: “Zo pijnlijk wat mensen met mij doen, ik zou ervan beginnen wenen”
Foto: Photonews

Walter Michiels doorbreekt na jaren zwijgen de stilte. In zijn chalet in Kessel-Lo had Dag Allemaal een openhartig gesprek met de acteur. Daarin vertelt hij dat hij met toestemming van de eigenaars in de chalet zou wonen. In ruil onderhoudt hij de huisjes en het stukje bos eromheen.

Dag Allemaal ging polshoogte nemen van de leefomstandigheden van Walter Michiels, en vroeg zich af hoe het nu écht gaat met de voormalige ster uit ‘F.C. De Kampioenen’. “Veel meegemaakt, hé”, antwoord hij in het weekblad. “Ik ben blij dat jullie er zijn. Ik heb het stoveke aangestoken...”

“Vroeger woonde ik vooral daar”, knikt hij naar de kleinere chalet. “Kom, we gaan ’ns kijken. Pas op voor ’t ongedierte, hé!” verwijst Walter sarcastisch naar een artikel waarin werd gesteld dat hij tussen de ratten leeft. “Waar halen ze dát? Je ne sais pas”, reageert Walter. Want Dag Allemaal kan alleen maar vaststellen dat het best netjes is in zijn kleine huisje. Op een hoopje vuil na, keurig bijeengeveegd op de vloer.

In de grotere chalet is het volgens Dag Allemaal gezellig en lekker warm. “Ja ja, ’t ligt hier wat rommelig”, zegt Walter. “Terwijl ik jullie graag had ontvangen aan ’n schoon tafel, met goeie koffie... Maar ja, elektriciteit en stromend water heb ik hier niet.” Op de stoof liggen krielpatatjes, sjalotjes en knoflook te garen.

“Ik zit hier al anderhalf jaar. Mét de toestemming van de eigenaars", vertelt Walter. "De bedoeling is dat ik de huisjes en het stuk bos onderhoud, als conciërge. Ik stop daar veel energie in. In Leuven toon ik me niet zo vaak meer. Daar merk ik hoe de mensen me aanstaren op straat, en dat doet me pijn. Ik heb resoluut besloten om me te onttrekken aan een leventje dat... Och, ik zou ervan beginnen te wenen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.