Kürt Rogiers vindt deze versoepeling maar niets: “Daar is heel slecht over nagedacht”
PMN
Kürt Rogiers vindt deze versoepeling maar niets: “Daar is heel slecht over nagedacht”
Foto: Photonews

Kürt Rogiers vindt dat overheid niet goed nagedacht heeft over een bepaalde versoepeling. Hij legt ook uit waarom hij dat denkt.

Kürt Rogiers heeft zo zijn bedenkingen bij de regel van vier. Je mag sociaal contact hebben met maximum vier personen uit hetzelfde gezin. “Die regel van vier vind ik nogal ongelukkig. Daar is heel slecht over nagedacht. Want als je drie kinderen hebt, ga je er daar uiteraard niet één van opofferen”, legt de acteur uit in Dag Allemaal.

“Dat ene kind gaat ook het verschil niet maken, denk ik. Het principe is eigenlijk gewoon dat je twee ‘dakjes’ mag combineren in één bubbel.”

“Wij hebben heel veel vrienden, maar toch is de keuze niet zo moeilijk. In een volgende fase zullen wij eerst aan de kinderen denken. Merlijn, de jongste, zit in het zesde leerjaar en gaat sinds vrijdag terug naar school. Voor haar is er geen probleem.” 

“Maar Lola zit in het derde middelbaar, en het ziet er niet naar uit dat zij dit schooljaar haar klasgenoten nog zal zien. Bij een nieuwe versoepeling mag zij haar beste vriendin hier uitnodigen omdat wij ook haar familie heel erg vertrouwen. Kinderen hebben nood aan die contacten. Voor mijn dochters vind ik dit veel heftiger dan voor mezelf."

Meer nieuws

Meer nieuws

.