Herman Brusselmans: “Zo iemand mag van mij afgeschoten worden want dat zijn slechte mensen en die moeten weg”
PMN
Herman Brusselmans: “Zo iemand mag van mij afgeschoten worden want dat zijn slechte mensen en die moeten weg”
Foto: Photo News

Herman Brusselmans is één van Vlaanderens bekendste schrijvers. Hij zegt altijd zoals hij het denkt.

Herman Brusselmans is samen met Lena. Samen hebben ze met Roman een zoontje van een goede zes maanden oud.

Herman heeft ook nog een hond. De schrijver is een grote dierenliefhebber.

In Het Laatste Nieuws zegt Herman écht niet tegen dierenleed te kunnen. Wie zich daar schuldig aan maakt kan voor hem niet streng genoeg gestraft worden.

“Ik kan niet tegen dierenleed. Iemand die z'n hond mishandelt, mag voor mij gewoon afgeschoten worden, want dat is een slecht mens en slechte mensen moeten weg”, neemt Herman geen blad voor de mond.

Ik kan niet tegen dierenleed. Iemand die z'n hond mishandelt, mag voor mij gewoon afgeschoten worden, want dat is een slecht mens en slechte mensen moeten weg

“Het is trouwens bewezen: wie dieren mishandelt, mishandelt op een dag ook mensen. Seriemoordenaars, psychopaten: ze zijn ooit allemaal begonnen met op hun vijf jaar een dier te mishandelen."

Herman weet ook waar zijn enorme voor liefde voor dieren ontstaan is. Hij neemt ons terug mee naar zijn kindertijd.

“Dan denk ik aan een mistige winteravond, ik moet een jaar of zes zijn geweest. Ik zie een veld, het is koud en in de verte staat een man een paard af te ranselen.” 

“Ik sta naast mijn vader en het enige dat ik voel is mededogen en compassie voor dat beest. Ik heb een enorme dierenliefde en achteraf weet ik: dat is daar, op die avond ontstaan."

Meer nieuws

Meer nieuws

.