Het gaat heel slecht met Sven Pichal in de gevangenis
PMN
Het gaat heel slecht met Sven Pichal in de gevangenis
Foto: Photo News

Sven Pichal zal ook de komende twee à drie weken in de gevangenis van Turnhout moeten blijven. Dat werd woensdag beslist door het parket.

De 44-jarige Sven Pichal moest woensdag voor de raadkamer verschijnen. Die oordeelde dat hij de gevangenis mocht verlaten met een enkelband. Het parket had toen nog wel 24 uur de tijd om in beroep te gaan.

Iets wat het parket uiteindelijk ook deed. Dat betekent dat de vrijlating wordt ingetrokken en de radiomaker nog een aantal weken in de cel zal moeten blijven. Het parket ging in beroep omdat Sven in het bezit was van “harde, extreme beelden”. Dat was overigens ook al het geval bij de andere verdachten.

Sven Pichal is op dit moment een menselijk wrak

Het gaat momenteel niet goed met Sven Pichal. Het nieuws dat hij langer in de gevangenis moet blijven is hard aangekomen bij hem. “Hij is een menselijk wrak”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Sven heeft een speciaal regime in de gevangenis. Hij mag in die ruimte drie keer per week een uur bezoek ontvangen. 

De radiomaker zit ook in een cel apart. Die cel wordt om de 15 minuten gecontroleerd. Een maatregel om een eventuele wanhoopsdaad te vermijden.

Kamp je met donkere gedachten of heb je vragen over zelfdoding, kan je terecht op het gratis nummer 1813 of op de website www.zelfmoord1813.be

Meer nieuws

Meer nieuws

.