Verschrikkelijk wat acteur Robert de la Haye is overkomen door 'Mijn Slechtste Beste Vriendin': "Moest opnieuw leren praten"
COS
Verschrikkelijk wat acteur Robert de la Haye is overkomen door 'Mijn Slechtste Beste Vriendin': "Moest opnieuw leren praten"
Foto: Photonews

Robert de la Haye kennen we als acteur onder meer uit 'Thuis' en 'Familie'. Hij is al 25 jaar samen met voormalige 'Thuis'-actrice Sally-Jane Van Horenbeeck.

Robert de la Haye is bij Play4 ook te zien in de Streamz-reeks 'Mijn Slechtste Beste Vriendin'. Daarin speelt hij Ben Korr, de vader van het personage van Ella Leyers. Voor de rol liet hij een esthetische ingreep uitvoeren, maar die verliep niet zoals gehoopt. Hij kon daardoor zelfs geen acteeropdrachten aannemen.

"Ik heb lang in de shit gezeten met mijn tanden", vertelt de acteur in Dag Allemaal. De makers van 'Mijn Slechtste Beste Vriendin' hadden hem gevraagd of hij voor de rol van Ben zijn tanden wilde laten bleachen. Door die behandeling kreeg Robert tandvleesnecrose. Bij die aandoening sterft het tandvlees af.

"Dat heeft mij enorm veel geld gekost, want ik heb nu een volledig vals bovengebit. Ik heb een tijd zonder tanden gelopen en moest opnieuw leren praten. Ik sukkel daar nog altijd een beetje mee, al is het niet zo erg als in het begin, toen ik echt lispelde."

Robert zag zijn tandvlees gewoon terugtrekken. "Dat was heel eng", zegt hij. Aan de hele serie verdiende Robert uiteindelijk geen cent. Alles wat hij heeft verdiend, heeft hij moeten uitgeven aan tandartskosten. "Het is heel lullig dat mij dat zoveel geld heeft gekost, maar ik neem de productie niks kwalijk."

Meer nieuws

Meer nieuws

.