Wout van Aert compleet verscheurd van verdriet: "Ik heb het er enorm moeilijk mee"
COS
Wout van Aert compleet verscheurd van verdriet: "Ik heb het er enorm moeilijk mee"
Foto: foto: Photo News

Wout van Aert werd deze week derde op het EK tijdrijden. Tijdens dat EK kreeg Wout verschrikkelijk nieuws te horen over zijn ploegmaat Nathan Van Hooydonck.

Nathan Van Hooydonck kreeg op 12 september een hartstilstand in het verkeer. Op 27-jarige leeftijd moet hij noodgedwongen stoppen als profwielrenner; Nathan krijgt een defibrillator. Wout van Aert moet afscheid nemen van zijn ploegmaat, maar ook van een erg goede vriend.

Het nieuws kwam bij Wout dan ook heel hard binnen. "Ik heb het er enorm moeilijk mee. Dit voelt enorm ondankbaar. Ik vind het ook ontzettend brutaal dat Nathan van de één op de andere dag moet afscheid nemen van zijn grootste passie", zegt Wout aan Het Laatste Nieuws.

"Nathan was een renner waar je als kopman of ploegmaat een huis op kon bouwen. Als hij een opdracht kreeg, kon je er voor honderd procent op rekenen dat hij zich volledig zou smijten en dat hij met een aan een zekerheid grenzende waarschijnlijkheid die opdracht perfect zou uitvoeren."

Zijden draadje

Nathan was volgens Wout een voorbeeld van hoe je als profwielrenner voor je vak moet lezen. "Ik kan gerust zeggen dat hij nog meer voor zijn vak leefde dan ik. Ik heb het soms nodig om even stoom af te laten, Nathan had dat veel minder nodig."

"Ik moet nu droevig zijn dat ik mijn beste ploegmaat en een van mijn beste vrienden in het peloton verlies, maar ik moet tegelijk dankbaar zijn dat Nathan hier nog is, want dat heeft echt aan een zijden draadje gehangen. Ik moet de geneeskunde dankbaar zijn dat hij in het leven een waarschuwing en tegelijk een tweede kans heeft gekregen", aldus Wout van Aert.

Meer nieuws

Meer nieuws

.