Bijzondere nieuwe deelnemer van 'De Slimste Mens' aangekondigd: "Oh, zalig!"
LHX
Bijzondere nieuwe deelnemer van 'De Slimste Mens' aangekondigd: "Oh, zalig!"
Foto: Play4

Dit najaar zal er een nieuw seizoen van 'De Slimste Mens Ter Wereld' worden uitgezonden op Play4. Enkele deelnemers zijn al bekend.

Dat Alex Agnew, Nathalie Meskens, Average Rob, Jade Mintjens, Robin Pront en Annelien Coorevits meedoen aan 'De Slimste Mens Ter Wereld', was al eventjes geweten. Nu is er nog een naam aan het lijstje toegevoegd.

Dat is minister Petra De Sutter. Ze kondigt het zelf aan in Dag Allemaal. Met haar uitgebreide kennis maakt ze een goede kans, maar toch heeft ze zo haar zwakke plekken, zo blijkt.

"Ze mogen me veel vragen over kunst, geschiedenis, actualiteit of muziek stellen. Maar de schoenmaat van Kim Kardashian? Die moet ik helaas schuldig blijven", zegt ze. 

Veel tijd om zich voor te bereiden heeft ze helaas niet. "Maar ik ga m'n best doen", neemt ze zich voor. "Als ik namen zie passeren op het nieuws, sla ik die automatisch op. En op reis had ik de speldoos van 'De Slimste Mens' bij me, om te oefenen.

Ze kijkt er ontzettend naar uit, en dat doen ook de kijkers van het programma. De reacties op haar deelname zijn haast uitsluitend positief. "Oh zalig!", klinkt het op sociale media. "Supercool! Ik kijk ernaar uit om Petra op tv te zien." "Ze gaat dat fantastisch doen. Wat een vrouw."

Hier en daar klinken er ook enkele sceptische stemmen. "Allé, de verkiezingen zijn in aantocht", wordt er geschreven. "Ze hebben bij Groen de stemmen dringend nodig. Ze zou anders nooit meedoen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.