Evy Gruyaert doorstaat helse pijnen: “Het is de hel”
PMN
Evy Gruyaert doorstaat helse pijnen: “Het is de hel”
Foto: Facebook Evy Gruyaert

Evy Gruyaert zien we regelmatig op Play4. Ze is de presentatrice van het programma ‘Stukken Van Mensen’.

We zitten momenteel midden in een hittegolf. Voor Evy is dat geen goed nieuws.

De presentatrice heeft last van heftige migraine-aanvallen. Met dit snikhete weer neemt ze dan ook haar voorzorgen.

“Een mens zou alles doen om aan die verdomde migraine te ontsnappen”, reageert ze op haar Instagram Stories. “Zoals rondlopen met een zonnebril op en een koelelement op je hoofd.”

“Op (te) hete dagen zoals deze draag ik een zonnebril in huis. Ik neem ook koude douches, vermijd ik geuren, drink ik voldoende en let ik ook op mijn voeding en slaap.”

Sporten is voor Evy absoluut uit den boze met dit weer. “Dan zetten je bloedvaten uit, ook die in je hersenen.”

“Een mens zou alles doen om aan die verdomde migraine te ontsnappen. Zoals rondlopen met een zonnebril op en een koelelement op je hoofd.

“Ik vermijd dus ook lawaai. Ik doe wel zachte yoga-oefeningen in de hoop dat die nek en schouders weer niet verkrampen en een aanval uitlokken.”

Maar veel helpt het allemaal niet. “En dan zit ik hier nog met een aanval”, luidt het bij Evy. “Dat is zo gemiddeld 15 dagen per maand…Het is de hel!”

Evy wil zeker geen medelijden wekken door dit te schrijven. Ze wil wel andere mensen die ook kampen met migraine een hart onder de riem steken.
(Lees verder onder de foto)

“Migraine is eenzaam”, bedenkt de presentatrice zich. “Als je weer compleet out bent, lam gelegd door die helse pijn, doodmoe van alle energie die de migraine-aanvallen je ontnemen.”

“Je ligt in je bed en kan niets meer. Het is als een computer die in shutdown gaat.”

Morgen is het overigens ‘dag van de migraine’. “Als je iemand kent die migraine heeft, stuur die persoon dan een lief berichtje, als hart onder de riem", doet Evy nog een oproep.

Meer nieuws

Meer nieuws

.