Nadat zijn dochtertje aan een zeldzame vorm van epilepsie lijdt: Nicolas uit 'The Sky Is The Limit' heeft nog meer slecht nieuws over haar
PMN
Nadat zijn dochtertje aan een zeldzame vorm van epilepsie lijdt: Nicolas uit 'The Sky Is The Limit' heeft nog meer slecht nieuws over haar
Foto: Play4

Nicolas De Bruyn is getrouwd met Sarah. Ze hebben met Elisabeth samen een dochtertje. Nicolas kennen we nog van zijn deelname aan 'The Sky Is The Limit'.

Voor Nicolas en Sarah is het geen makkelijke periode in hun leven. Dit voorjaar kregen ze te horen dat hun dochtertje Elisabeth lijdt aan infantiele spasmen, een zeldzame vorm van epilespie bij baby's. Bij drie op vier patiëntjes stopt dan ook de mentale ontwikkeling.

"Elisabeth krijgt nu medicatie en die slaat aan", legt Nicoals uit in Dag Allemaal. "Al kunnen we nog niet met zekerheid zeggen dat het goed komt met haar mentale ontwikkeling. We zijn wel hoopvol."

Nicolas en Sarah kregen nog meer slecht nieuws te horen. "Vorige maand begon ons meisje te hoesten", gaat Nicolas verder. "We dachten dat het een onschuldige verkoudheid was, maar al snel bleek het een zware vorm van RSV te zijn."

Sarah en ik zijn al heel bang geweest

Elisabeth krijgt nu ook voor RSV medicatie. "En we gaan naar een longkinesist. Daar krijgt ze therapie met een zuurstofapparaat, dat ervoor zorgt dat de slijmen in haar luchtwegen worden losgemaakt."

Gelukkig gaat het intussen al wat beter met Elisabeth. "Ze heeft nog wel altijd ruis op haar longen. Sarah en ik zijn echt heel bang geweest", bedenkt Nicolas zich nog.

Meer nieuws

Meer nieuws

.