Wie had dat gedacht? Cath Luyten onthult plots erg groot geheim over 'Celebrity Masterchef'
COS
Wie had dat gedacht? Cath Luyten onthult plots erg groot geheim over 'Celebrity Masterchef'
Foto: Play4

Elke week kunnen we bij Play4 twee keer naar 'Celebrity Masterchef Vlaanderen' kijken. Cath Lutyen zit nog steeds in de wedstrijd.

Na Sarah Puttemans en William Boeva was het deze week regisseur Charlie Dewulf die 'Celebrity Masterchef Vlaanderen' moest verlaten. Cath Luyten mag nog een week langer achter de kookpotten staan.

In de 'Achter De Schermen'-podcast kwam Cath deze week over haar deelname praten. Ze verraste ook door een groot geheim over het programma te verklappen. De jury blijkt namelijk goed te kunnen acteren.

De deelnemers koken tegen de klok. Dan wordt er afgeteld en mogen de deelnemers niet meer aanraken. Het volgende shot dat de kijkers te zien krijgen, is er eentje waarbij de keukens plots helemaal opgeruimd zijn en de jury staat te wachten.

"Hoe houden ze dat eten warm?", vraagt Pieterjan Marchand zich af. "Het eten dat je dan ziet geproef worden, dat is niet meer warm", bevestigt Cath. "Op het moment dat het handen af is, heb je twee borden gemaakt: één dat mooi bleef en één waarvan ze onmiddellijk konden proeven als het nog warm is."

"Dus bij 'handen af' worden wij direct uit de studio geleid. De jury gaat direct naar alle togen en proeft dus warm. Ze noteren en onthouden wat ze van wat vonden. Dan worden wij al geïnterviewd", vertelt de presentatrice.

"En dan een uur later pas ga je met dat gerecht, dat niet meer warm is. Maar die moeten daar wel van eten. En die mogen eigenlijk niet laten blijken dat dat niet meer warm is", zegt Cath. "Soms slaagde ik er niet altijd in om twee porties te maken", moet Cath nog toegeven. "En dan komen ze het echt uit de pot halen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.