An Lemmens woedend: “Rest er ons nog een greintje menselijkheid?”
PMN
An Lemmens woedend: “Rest er ons nog een greintje menselijkheid?”
Foto: VTM

An Lemmens zien we straks terug in het nieuwe seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’. De presentatrice maakt zich erg boos. Ze doet dat op haar Instagram.

Presentatrice An Lemmens zal binnenkort weer te zien zijn in het nieuwe seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen', maar ze heeft haar felheid laten zien op Instagram.

An deelde een foto van haar gezin, waarbij ze haar gevoelens van boosheid en onmacht uitte.

In de betreffende Instagram-post prijst An zichzelf gelukkig dat haar twee kinderen elke nacht veilig, onbezorgd en warm in hun eigen bed kunnen slapen.
(Lees verder onder de foto)

Echter, dit geluk wordt overschaduwd door de realiteit dat er talloze ouders zijn die hun kinderen dit basisrecht niet kunnen bieden.

Ze voelt zich gebroken door het feit dat er zoveel mensen zijn wiens levens letterlijk en figuurlijk op hun grondvesten daveren.

"Het breekt m’n hart dat er talloze vaders en moeders zijn die hun kinderen dit basisrecht niet kunnen bieden", klinkt het bij An.

"Vaders, moeders, dochters, zonen, broers, zussen, grootouders wiens levens letterlijk en figuurlijk op hun grondvesten daveren. Zijn wij nog méns?"

"Rest er ons nog een greintje menselijkheid? Ligt er onderaan die hoop machtsmisbruik, politieke belangen en dikke poen nog ergens een kloppend hart begraven?"

Deze krachtige boodschap van An Lemmens raakt velen, aangezien het onderstreept dat er nog steeds grote sociale ongelijkheid is, waarbij sommige mensen de meest essentiële behoeften niet kunnen vervullen.

An's emotionele betoog herinnert ons eraan dat we niet onverschillig kunnen blijven ten opzichte van de uitdagingen waarmee andere gezinnen worden geconfronteerd.

Haar woorden roepen op tot meer medeleven en actie, in de hoop dat we een meer rechtvaardige en zorgzame samenleving kunnen creëren waarin iedereen de basisrechten krijgt waar ze recht op hebben.

Meer nieuws

Meer nieuws

.