Nora Gharib haalt hard uit naar haar collega's
LHX
Nora Gharib haalt hard uit naar haar collega's
Foto: VTM

De genocide in Palestina laat weinig mensen onberoerd. Ook Nora Gharib is er volop mee bezig.

Nora Gharib is momenteel te zien in 'The Voice Kids'. Op het scherm is ze de vrolijkheid zelve, maar in het echte leven gaat het minder goed met haar.

Al sinds 7 oktober volgt ze de gebeurtenissen in Palestina immers op de voet. Op haar sociale media deelt ze voortdurend allerlei beelden en boodschappen. Dat ze erg aangegrepen is door wat er allemaal gebeurt, is duidelijk.

In een nieuw Instagramverhaal deelt ze een citaat van een andere influencer. "Ik zag net een influencer haar ochtendroutine delen", luidt dat. 

"Mijn ochtendroutine is Instagram openen zo gauw ik wakker word, om te zien of Motaz, Plestia en andere journalisten die ik volg nog leven. Heeft er nog iemand het gevoel dat we in een andere realiteit leven, terwijl de rest van de wereld gewoon doorgaat met de normale gang van zaken?"

Het is iets dat ook Nora elke dag voelt. "Ik wil bijna alle influencers ontvolgen", schrijft ze. "Met alle respect, maar je kan niet zeggen dat je pro-Palestina bent en er vervolgens niets over plaatsen. En als je dat wel doet, het megaoppervlakkig houden, terwijl we voor de rest elke beweging zien die je maakt."

"Ik snap het, het is een job. Maar je kan perfect beide doen", vindt ze. "Ben je wel een influencer als je enkel mensen hun koopgedrag wil influencen en niet de mensheid? Doe alsjeblieft ook iets nuttigs met je bereik."

Nora zelf heeft alvast enkele mensen ontvolgd die ze heel leuk vindt, maar die volgens haar te veel rozengeur en maneschijn delen. "Op dit moment heeft dat een negatief effect op mij", klinkt het. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.