Wanhopige Nora Gharib kan het niet meer aanzien: "Ik kan gewoon niet slapen"
LHX
Wanhopige Nora Gharib kan het niet meer aanzien: "Ik kan gewoon niet slapen"
Foto: VTM

Nora Gharib is momenteel te zien als presentatrice van 'The Voice Kids'. In haar privéleven gaat het niet zo goed met haar.

De afgelopen nacht is een van de dodelijkste geweest in Gaza sinds 7 oktober. Israël bombardeerde onder meer een vluchtelingenkamp en twee ziekenhuizen. De afgelopen 24 uur zijn er minstens 400 Palestijnen gedood, wat het dodental op meer dan 4.600 brengt.

Nora Gharib volgt het conflict in Palestina op de voet en uitte op sociale media al meerdere malen haar steun aan de Palestijnse bevolking. Nu deelt ze een bijzonder emotionele boodschap in haar Instagramverhaal.

"Ik weet oprecht niet meer wat ik moet zeggen", begint ze. "Ik ben zó moe. Ik ben zeker niet de enige. Ik zie het gelukkig overal online: mensen die er even hard van wakker liggen als ik. Dat dit gewoon kan blijven gebeuren, is echt verschrikkelijk."

"Ik snap gewoon niet dat de wereld niks doet", vervolgt ze. "Er zijn zoveel mensen die wakker zijn geworden, over heel de wereld. Er zijn zoveel protesten geweest. Er zijn zoveel mensen op straat gekomen. En toch is het niet genoeg voor de wereldleiders om te beseffen dat de wereld hier niet mee akkoord gaat. Wanneer gaat er iets gebeuren?"

De gebeurtenissen hebben een zware impact op haar leven. "Ik weet gewoon oprecht niet meer wat ik kan doen. Ik weet het niet. Ik kan gewoon niet slapen. Ik slaap amper, een paar uurtjes per nacht."

Ze moet vooral aan de vele kinderen denken die al twee weken onder vuur genomen worden. "Vijftig procent van de mensen in Gaza is minderjarig. Dat zijn kinderen. Dus hoe kan je denken dat dit rechtvaardig is, dat dit uit zelfverdediging is? De meesten die doodvallen zijn kinderen. Hoe kan je dit als wereldleider accepteren?"

"Hoe kunnen mensen neutraal blijven en zeggen: 'Ik heb hier geen mening over' of 'Het is hun recht om zichzelf te verdedigen'? En deze mensen? Hebben zij geen rechten dan? Ik snap het gewoon echt niet", zegt ze in tranen.

Ze doet dan ook een belangrijke oproep naar al haar volgers. "Ik wil jullie vragen om te blijven delen, nooit op te geven, deze mensen niet te vergeten, en voor al wie gelovig is: te blijven bidden voor deze mensen. Alsjeblieft."

Meer nieuws

Meer nieuws

.