Zo lief! Birgit Van Mol heeft prachtige woorden voor ex-collega Dany Verstraeten
LHX
Zo lief! Birgit Van Mol heeft prachtige woorden voor ex-collega Dany Verstraeten
Foto: Photonews

Dinsdagavond presenteerde Dany Verstraeten zijn allerlaatste nieuwsuitzending bij VTM. Hij zal gemist worden, niet alleen door de kijkers, maar ook door zijn collega's.

Het vertrek van Dany Verstraeten is het einde van een tijdperk, en dat vindt ook Birgit Van Mol. Zij kent hem al zo'n 25 jaar: ze presenteerde haar eerste VTM-nieuws samen met hem. 

"The Rock verlaat ons: het gezicht, het boegbeeld, de rots in de branding met dat prachtige sérieux", zegt ze in Humo. Als dat geen complimenten zijn!

Wat ze het meest aan hem bewondert, is zijn eeuwige rust. "Dat is zo'n troef op een jachtige nieuwsredactie", vindt ze. "Ik heb Dany nooit in overdrive gezien."

De kijkers kregen tijdens zijn 35 jaar trouwe dienst amper een inkijk in zijn privéleven, maar Birgit had het geluk om hem beter te leren kennen achter de schermen. "Indertijd hadden we bij VTM een bar, waar na de opnames nog wat gedronken werd. Daar ontdekte ik dat er gewéldig te lachen valt met zijn droge, Britse humor", herinnert ze zich.

Meer nieuws

Meer nieuws

.