Zwangere Hannelore Simoens moet iets van het hart: "Word ik kwaad van"
LHX
Zwangere Hannelore Simoens moet iets van het hart: "Word ik kwaad van"
Foto: Instagram@hsimoens

Al dertien jaar zijn Hannelore en haar vriend Mathias samen. Binnenkort verwachten ze hun eerste kindje.

In september viel het enkele VTM NIEUWS-kijkers op: wetstraatjournaliste Hannelore Simoens zat op de set met een zwanger buikje. Ze kondigde toen aan dat ze haar kindje half december verwacht en dat het een meisje wordt.

Aan Het Laatste Nieuws laat ze weten dat het erg goed met haar gaat. "Ik had me op voorhand bij de zwangerschap allerlei horrorscenario's voorgesteld, en die blijven uit. Ik vind het een bijzonder mooie ervaring" zegt ze.

Haar zwangerschap doet haar echter ook iets minder fijns inzien. Lange tijd zweeg ze erover, omdat ze vreesde dat de maatschappij haar anders zou gaan bekijken en dat ze daarom kansen zou missen.

Ook na de bevalling zal haar leven er anders uitzien. Ze neemt drie maanden moederschapsrust en dat doet ze met veel plezier. "Maar waarom vinden we het zo evident dat de vrouw dat maandenlang doet en de man niet?", vraagt ze zich af.

Waar ze zich pas écht in opjaagt, is dat zij moet terugvallen op zeventig procent van haar loon, terwijl politici in de Kamer hun volledig loon behouden. "Die politieke extraatjes voor zichzelf, daar word ik ook behoorlijk kwaad van", klinkt het verontwaardigd.

Meer nieuws

Meer nieuws

.