Erg emotionele Erik Van Looy moet zijn tranen verbijten: "Ik heb er spijt van"
COS
Erg emotionele Erik Van Looy moet zijn tranen verbijten: "Ik heb er spijt van"
Foto: VRT MAX

Erik Van Looy was deze week te gast in de moestuin van Wim Lybaert. In 'Zomeravonden' vertelde Erik over zijn jeugd bij een bordje wortelpuree met worsten.

Erik Van Looy liet tijdens 'Zomeravonden' in zijn hart kijken. Hij vertelde dat er in zijn dossier tijdens zijn legerdienst te lezen stond: 'Heel vriendelijk, maar wel onderhevig aan stemmingswisselingen.' En dat klopt volgens de regisseur en 'De Slimste Mens'-presentator.

"Ik kan heel vrolijk zijn en dan plots, bonk, weg", vertelt hij aan Wim Lybaert. "Ik ben heel vaak melancholisch tussen vijf uur en acht uur 's avonds." Dat gaat gepaard met nostalgische gevoelens. Erik zou graag terug kind zijn.

"En ik zou waarschijnlijk ook niet meer bekend willen zijn. Als ik dat kon terugdraaien, zou ik dat niet meer doen", geeft hij toe. "Die opperste staat van geluk en die onschuld... dat kom je later niet meer tegen. En ook het vergankelijke natuurlijk."

"JM Barrie, de auteur van 'Peter Pan' zegt: 'Als je kind bent en je ouders doen 's avonds het licht uit in de kamer, dan is de dag voorbij.' Het licht gaat uit en het is gedaan. En je kunt dat niet erg vinden en je kunt dat wel erg vinden. Ik vind dat erg."

"Dat het licht uitgaat, dat vind ik erg", zegt Erik. "Sommige dingen komen niet meer terug. Dat vind ik soms jammer",  zegt Erik, die het moeilijk krijgt en zijn tranen moet verbijten. "Dan heb ik... spijt van relaties die gestopt zijn. Dat komt ook door rusteloosheid."

Meer nieuws

Meer nieuws

.