Kürt Rogiers

Kürt Rogiers is een acteur en presentator. Hij is bekend geworden door zijn rol in 'Wittekerke'. Momenteel vertolkt hij de rol van Lars De Wulf in 'Familie'.

Acteur en presentator

Geboortedatum: 14 maart 1971
Geboorteplaats: Zele
Bekendste programma’s: Familie, Wittekerke, Sara

Biografie:
Kürt Rogiers heeft aan het conservatorium te Gent gestudeerd. In 1996 studeerde hij hier af. Hij werd in Vlaanderen al meteen populair door de rol van Sneyers, die hij tot 2003 vertolkt heeft in ‘Wittekerke’ op VTM. In de jaren ‘90 werd hij ook het covermodel van P-Magazine, presenteerde hij verschillende programma’s op VTM en het toenmalige Kanaal 2. Rogiers was ook te gast in verschillende panelshows.

In 2001 werd Rogiers bekend in Nederland door zijn hoofdrol in de film ‘Costa!’. Hierna had hij een vaste rol in de vervolgserie van de film. Hij heeft ook meegedaan in de Vlaams-Nederlandse coproductie ‘De Wet volgens Milo’, een advocatenserie. Rogiers werd in 2005 uitgeroepen tot ‘Knapste man van Nederland’.
Sinds 2007 had Rogiers vooral weer activiteiten in Vlaanderen. Hij heeft meegedaan in ‘Spoed’ en de telenovelle ‘Sara’. Rogiers heeft gepresenteerd op de commerciële radiozender Q-music.
Momenteel vertolkt Rogiers de rol van Lars De Wulf in ‘Familie’. Hij heeft ook nog ‘Lego Masters’ gepresenteerd.

Nieuws over Kürt Rogiers