KMI voorspelt plotse temperatuursdaling
LHX
KMI voorspelt plotse temperatuursdaling
Foto: Pixabay

Net als gisteren kunnen we vandaag genieten van een heerlijke dag. De maxima halen maar liefst 28 graden.

Vandaag wordt het opnieuw warm en overwegend zonnig, voorspelt het KMI. In de namiddag kan er aan de kust een zwakke zeebries opsteken.

Morgen wordt het zonnig en nóg warmer. In de Ardennen stijgen de temperaturen tot maximum 30 graden, in Laag- en Midden-België tot maar liefs 33 graden. Een lokale uitschieter tot 35 is niet onmogelijk.

Dinsdag start vrij zonnig, maar algauw keert het tij. Er verschijnen stapelwolken, die in de loop van de dag buien zullen geven. Op sommige plaatsen kan er vrij veel neerslag vallen. Er is ook kans op onweer.

De maxima liggen echter nog steeds hoog: tussen 28 en 32 graden. In het uiterste westen wordt het wel een pak koeler, met maxima tussen 22 en 25 graden.

Die koelere temperaturen zullen vanaf woensdag in heel het land voelbaar zijn. Woensdag, donderdag en vrijdag halen we nog maar 24 à 25 graden.

Woensdag is er nog vrij veel bewolking met ben (eventueel felle) buien en kans op onweer. In de loop van de dag klaart het echter op, en op donderdag blijft het wellicht droog met veel zon.

Meer nieuws

Meer nieuws

.