Opgelet voor felle buien vandaag: "Alles erop en eraan"
LHX
Opgelet voor felle buien vandaag: "Alles erop en eraan"
Foto: Shutterstock/Brian A Jackson

De dag start mooi vandaag, maar tegen de avond krijgen we minder aangenaam weer. Dat voorspelt Sabine Hagedoren op Radio2.

"Vandaag starten we met mooi weer in het centrum en het oosten en met wolken over het westen. Na de middag komen er hoge sluierwolken. De zon kan er nog wat doorheen schijnen, maar in in het westen wordt de kans op buien stilaan groter", zegt Sabine Hagedoren op Radio2.

Die buien kunnen erg fel zijn en eventueel gepaard gaan met donder, hagel en felle windstoten. "Er kan op korte tijd veel regen vallen en er kunnen felle windstoten voorkomen. Kortom, met alles erop en eraan."

"Dat blijft niet in het westen hangen, maar trekt ook naar het centrum van het land en in het begin van de nacht ook naar het oosten", aldus Sabine. Na middernacht wordt het vanaf het westen wel stilaan weer rustiger.

We komen vandaag ook in warmere lucht terecht, en dat is goed voelbaar. Aan de kust wordt het zo'n 23 of 24 graden, maar in het binnenland kan de temperatuur oplopen tot 30 graden.

"De rest van de week gaan we de wisselvallige toer op. Er zijn drogere momenten, bijvoorbeeld morgen. Dan is er voor de middag kans op een bui en na de middag bredere opklaringen, bij 24 graden."

Ook donderdag is er kans op buien, vooral 's avonds en 's nachts, bij maximum 23 graden. Op vrijdag blijft het wisselvallig, met soms felle buien.

Het weekend wordt dan weer droger, maar ook frisser. "We komen in een koelere, polaire zeelucht terecht en de temperaturen gaan dalen. Zaterdag tot 18 graden, zondag tot 21. Dus niet al te warm, maar wel mooier."

Meer nieuws

Meer nieuws

.