BREAKING NEWS Sven Pichal moet toch in gevangenis blijven nadat hij eerder naar huis mocht met enkelband en daar is een goede reden voor
PMN
Sven Pichal moet toch in gevangenis blijven nadat hij eerder naar huis mocht met enkelband en daar is een goede reden voor
Foto: Photo News

Sven Pichal zal dan toch niet naar huis mogen. Het zag er wel zo naar uit nadat hij vanmorgen voor de raadkamer moest verschijnen.

Radiomaker Sven Pichal moest woensdagochtend voor de raadkamer verschijnen. Die oordeelde dat hij de gevangenis mocht verlaten en een enkelband moest dragen.

Het parket beslist daar nu anders over. Ze konden nog in beroep gaan tegen die beslissing en hebben dat nu ook gedaan. Sven zal zo nog zeker twee weken in de gevangenis van Turnhout moeten blijven. Daarna komt de zaak weer voor in de kamer van inbeschuldigingstelling.

Het is nog vroeg om uitspraken te doen, maar dit is zeer ernstig. Elk beeld is een kind dat misbruikt wordt. Er zijn nog heel wat dingen in beslag genomen, die nu onderzocht worden.

"Geen commentaar"
Walter Daemen is de advocaat van de radiopresentator. Die wil geen commentaar kwijt. "Ik heb gelezen welke boterhammen hij gegeten heeft, ik heb gelezen hoe zijn bezoek verliep. Ik geef geen commentaar", citeert VRTNWS hem.

Onderzoek
Het parket van Antwerpen reageerde eerder al op de hele zaak. "Het onderzoek is nog pril. Momenteel is er niet meteen sprake van een netwerk, in de zin dat het op een georganiseerde manier gebeurde.”

"Het is nog vroeg om uitspraken te doen, maar dit is zeer ernstig. Elk beeld is een kind dat misbruikt wordt. Er zijn nog heel wat dingen in beslag genomen, die nu onderzocht worden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.