Dany Verstraeten straks officieel met pensioen: "Vind dat ik het de kijker na al die jaren verschuldigd ben"
COS
Dany Verstraeten straks officieel met pensioen: "Vind dat ik het de kijker na al die jaren verschuldigd ben"
Foto: VTM

Na 35 jaar komt er een einde aan een tijdperk bij 'VTM Nieuws'. In het najaar gaat Dany Verstraeten (67) officieel met pensioen.

Bijna drie jaar geleden kon Dany Verstraeten al officieel met pensioen. Hij was echter nog te gepassioneerd door het nieuws om er volledig mee te stoppen. Met VTM sprak hij af dat hij het zondagmiddagnieuws - inclusief studiogesprek met politieke gast - nog steeds voor zijn rekening zou nemen. Daar komt binnenkort een einde aan. 

Dany was er vanaf de eerste nieuwsuitzending op VTM bij. Het was Birgit Herteleer die het pensioen van haar collega vrijdagavond aankondigde in 'VTM Nieuws'. Voor een keer nam Dany eens plaats op de plek van de studiogast. Waarom hij nu met pensioen gaat? "We zijn drie jaar verder, ik word binnenkort 68 jaar en dan denk ik dat het toch stilaan tijd is om een beetje af te bouwen, wat meer tijd vrij te maken voor familie en vrienden."

"Ik heb veel kunnen doen, ik ben tevreden over het parcours dat ik heb kunnen afleggen in al die jaren", zegt Dany. "Ik kan ook met een gerust gevoel vertrekken, omdat de opvolging verzekerd is. Jij bent daar een bewijs van", zegt Dany. "'VTM Nieuws' is en blijft in goede handen. Dan denk ik dat het stilaan tijd is om binnenkort af te bouwen en rustig de deur achter mij te sluiten."

De beslissing werd een paar maanden geleden al gemaakt. De afgelopen tijd waren er steeds meer geruchten in de wandelgangen. "Ik zou het jammer vinden als de trouwe VTM-kijker het nieuws zou vernemen via een krant of een website. Ik vind dat ik die kijker na al die jaren verschuldigd ben om dat rechtstreeks via het 'VTM Nieuws' mee te delen", legt Dany uit.

Boekhoudkundig heeft Dany het nooit bijgehouden, maar hij gokt dat hij ongeveer tienduizend nieuwsuitzendingen gepresenteerd heeft. Dany is nu nog met vakantie, maar keert op zondag 3 september terug. Wanneer de laatste uitzending zal plaats vinden, wordt later gecommuniceerd. De kijker zal dat wel vernemen, aangezien de collega's die uitzending niet geruisloos zullen laten passeren. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.