Advocaat Sven Pichal kan zijn oren en ogen nauwelijks geloven in het onderzoek en grijpt drastisch in: “Nog nooit meegemaakt”
PMN
Advocaat Sven Pichal kan zijn oren en ogen nauwelijks geloven in het onderzoek en grijpt drastisch in: “Nog nooit meegemaakt”
Foto: Photo News

Sven Pichal gaat nog een week langer in de gevangenis moeten blijven. Hij moest dinsdag voor de Kamer Van Inbeschuldigingstelling verschijnen maar zijn advocaten Walter Daemen en Davina Simons vroeg uitstel.

De verwachting was dat de advocaten van Sven Pichal zouden vragen om hem naar huis te laten gaan met een enkelband. Dat vroegen ze twee weken eerder ook al aan de Raadkamer. Daar ging men akkoord, maar het parket ging nog in beroep tegen die beslissing.

Dan ging men er al vanuit dat Pichal gisteren naar huis mocht met een enkelband, maar er gebeurde iets totaal onverwacht. Daardoor vroegen de advocaten uitstel en kregen ze dat ook.
(Lees verder onder de foto)

Met dat uitstel moet Pichal nog een week langer in de gevangenis blijven. Zijn advocaten willen eerst nog een aantal zaken verder uitklaren en daar hebben ze meer tijd voor nodig.

Wat die zaken zijn mogen ze uiteraard niet zeggen. “Het is een onvoorziene omstandigheid en onregelmatigheid die eerst verder onderzocht moet worden”, reageert Daemen bij Het Laatste Nieuws. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt.”

En dus is de hele zaak met een week uitgesteld. Zolang hebben de advocaten van Pichal de tijd om alles verder te onderzoeken.

Meer nieuws

Meer nieuws

.