Ben Crabbé in de war: Iemand die we allemaal kennen neemt plots deel aan 'Blokken'
LHX
Ben Crabbé in de war: Iemand die we allemaal kennen neemt plots deel aan 'Blokken'
Foto: VRT1

De aflevering van 'Blokken' van vanavond belooft een heel bijzondere te worden. Er doet namelijk een wereldkampioen mee aan het spelletje.

Een van de kandidaten vanavond in 'Blokken' is niemand minder dan Luca Brecel, de wereldkampioen snooker. Ook voor presentator Ben Crabbé was het een hele verrassing.

"We dachten dat het om een naamgenoot ging", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "We hebben weleens een Tom Boonen gehad in de show of een Bart Peeters en Véronique De Kock."

Luca schreef zich een paar jaar geleden voor de quiz. Pas toen hij, net als alle andere kandidaten, werd uitgenodigd voor een actualiteitstest, bleek dat hij het was.

Ben benadrukt dat Luca in de quiz behandeld is zoals eender welke andere deelnemer. "Dat heb ik hem ook gezegd voor het spel in de uitzending. 'Ik ben zeer blij dat je er bent, maar in het spel is iedereen hetzelfde.'"

Met zijn deelname hoopt Luca de prijs van 1000 euro binnen te halen. Toch doet hij dit naar alle waarschijnlijkheid niet voor het geld: met zijn overwinning op het WK vorig jaar verdiende hij maar liefst 570.000 euro.

Meer nieuws

Meer nieuws

.