Eddy Planckaert komt tot een confronterende vaststelling: “Het irriteert mij in het leven"
PMN
Eddy Planckaert komt tot een confronterende vaststelling: “Het irriteert mij in het leven"
Foto: Photonews

Eddy Planckaert kocht met zijn familie een kasteel in Frankrijk. Hij had er graag met de hele familie willen wonen, maar dat stuitte op een ‘njet’ bij zijn kinderen.

Eddy Planckaert viert in september zijn 66ste verjaardag. De ex-wielrenner vertelt in Primo dat hij daar niet naar uitkijkt. “Dat is nu net wat mij irriteert in het leven.”

“Ik kan goed rekenen; er blijft mij niet veel tijd meer. Kijk, ik ben altijd een beetje coureur gebleven, de koers zit in mij. Wel, als ik daaraan terugdenk, dan besef ik dat ik 32 jaar geleden gestopt ben met wielrennen. Gestopt, hé! Het lijkt alsof dat gisteren allemaal afspeelde.”

Het was niet gisteren dat Eddy stopte met wielrennen, maar wel meer dan 30 jaar geleden. Hij staat vandaag meer stil dan ooit bij zijn leeftijd. Dit brengt hem tot een confronterende vaststelling.

Eddy Planckaert irriteert het dat hij in september 66 jaar wordt

“Dertig jaar geleden ben ik gestopt. Dertig jaar! Doe er nu nog eens tien jaar bij en ik ben 76, als ik geluk heb. Tien jaar, dat is niks. Ik kan nooit meer voltooien waaraan ik begonnen ben. Ik heb nog zoveel te doen in Frankrijk! Hier ligt 50 hectare bos dat onderhouden moet worden; het kasteel moet gerenoveerd worden.”

“Ik heb nog veertig jaar nodig om alles rond te krijgen. Maar die tijd heb ik niet meer; ik heb misschien nog tien, vijftien goede jaren.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.