Siska Schoeters niet mals: Ze haalt hard uit naar Astrid Coppens en Natalia
LHX
Siska Schoeters niet mals: Ze haalt hard uit naar Astrid Coppens en Natalia
Foto: VRT

Maandagavond werd de eerste aflevering uitgezonden van 'Astrid en Natalia: Back to reality'. Daarin gaan Astrid Coppens en Natalia een maand leven als alleenstaande moeders met een minimumloon.

Nog voor het programma begonnen was, kwam er al heel veel kritiek op het concept. "Gedurende een maand hebben we geprobeerd het leven van alleenstaande mama's te benaderen", verdedigt Natalia zich in een Instagrampost.

"Natuurlijk waren we een tv-programma aan het maken en was dat niet het 'echte' leven, maar we wilden wel enig bewustzijn creëren over hoe moeilijk het is voor alleenstaande mama's om rond te komen."

(Lees verder onder de post.)

    Dit bericht op Instagram bekijken           

Een bericht gedeeld door Natalia Druyts (@nataliamusic)

"We weten dat dat voor veel mensen een alledaagse struggle is", benadrukt ze. Ondanks de goede bedoelingen werd de eerste aflevering niet zo positief onthaald. "Een slag in het gezicht van zij die het écht lastig hebben", noemt de recensent van Het Laatste Nieuws het programma.

"Er bestaan beter programma's om dergelijke complexe thema's te belichten. 'Zorgen voor mama' bijvoorbeeld, waarbij een integere Kristel Verbeke moeders in armoede zelf aan het woord laat", klinkt het ook. "Het gros van de tijd zit je te kijken naar twee verwende vrouwen die doen alsof ze arm zijn."

Ook Siska Schoeters is duidelijk geen fan. In haar Instagramverhaal deelt ze een niet mis te verstane boodschap.

"In gedachten bij alle alleenstaande moeders, die die taak niet kunnen 'benaderen', maar het elke dag leven", schrijft ze. "Die niet parttime kunnen werken, maar overuren kloppen, en heel blij zouden zijn gewoon al met een auto. Ik zie jullie."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door VTM (@vtm.be)

Meer nieuws

Meer nieuws

.