Weervrouw Jacotte Brokken ziet eindelijk einde komen aan kwakkelweer: “Dan opnieuw zomer”
WVDS
Weervrouw Jacotte Brokken ziet eindelijk einde komen aan kwakkelweer: “Dan opnieuw zomer”
Foto: VRT 1

Het ellendige kwakkelweer houdt nog een tijdje aan, maar er komt binnenkort een einde aan. Die voorspelling doet weervrouw Jacotte Brokken alvast.

Het slechte weer heeft gezorgd voor een record. In de maand juli werd namelijk een record aan windenergie geproduceerd. Dat dankzij het slechte en winderige weer van de afgelopen maand.

Op land en zee samen werd er 1.200 gigawattuur aan windenergie opgewekt. Dat is zo’n 40 procent meer dan het vorige record uit augustus 2021. 

Maar helaas zitten we nog even vast aan slecht weer. “Op donderdag gaat het alleszins nog regenen”, vertelt weervrouw Jacotte Brokken in haar weerpraatje op Radio 1.

“Buien trekken in de ochtend van west naar oost over ons land. Daarna wordt het even droger. Maar in de loop van de namiddag zal het opnieuw beginnen regenen.”

En het wordt nog erger met het weer. “Het kan plaatselijk onweren met rukwinden tussen 50 en 70 kilometer per uur.”

“De temperaturen liggen rond 17 à 18 graden aan zee en 19 à 20 graden in het centrum van het land.”

En dat slechte weer zet zich ook door in het weekend. “Vrijdag wordt opnieuw een regenachtige dag en ook het weekend ziet er somber uit.”

Maar dan doet weervrouw Jacotte een uitspraak die iedereen zal toejuichen: “Vanaf volgende week zouden we toch opnieuw over ‘zomer’ kunnen spreken. Het wordt dan droger en zonniger"

Meer nieuws

Meer nieuws

.