Andy Peelman en zijn vrouw krijgen slecht nieuws te horen over hun dochtertje: “Gek word ik ervan”
Andy Peelman en zijn vrouw krijgen slecht nieuws te horen over hun dochtertje: “Gek word ik ervan”
Foto: Photonews

Andy Peelman en zijn vrouw Tine verwelkomen volgende maand hun eerste kindje, een dochter. Ze kregen een tijdje geleden slecht nieuws te horen.

Het gaat dan specifiek over chauffeurs die zich irritant of zelfs agressief gedragen tegenover bestuurders in opleiding. Rijscholen melden ­immers steeds vaker dergelijk asociaal rijgedrag. 

De federatie van de Belgische erkende rijscholen Federdrive merkt dat er steeds meer meldingen zijn van dergelijke feiten. “Typisch zijn mensen die op een grotere weg aan bumperkleven doen. Ze rijden zo dicht dat je bijna kan zien of ze zich 's ochtends geschoren hebben”, zegt Jeroen Smeesters, woordvoerder van Federdrive in Het Nieuwsblad.

“Wij stoppen ­uiteraard ook aan stoptekens, waar mensen dat blijkbaar niet meer verwachten. Dan rijden ze tegen de wagen van de rijschool, want volgens hen 'stopt niemand hier'. Of ze remmen bruusk en gaan ges­ticuleren. Bij ongeveer 85 tot 90 procent van de ongevallen met een rijschoolwagen is de leerling of rijschool niet in fout.”

Het VIAS is dat beu en wil strengere straffen. "Daarom moet nagedacht worden over strengere straffen voor wie over de schreef gaat. Zwaardere boetes bijvoorbeeld”, zegt Stef Willems, woordvoerder van het VIAS. "Geef die mensen toch op zijn minst de kans om het te leren.  En om er­varing op te doen achter het stuur moet je nu eenmaal de weg op.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.