Gert Verhulst en James Cooke bijzonder blij na het horen van dit nieuws
PMN
Gert Verhulst en James Cooke bijzonder blij na het horen van dit nieuws
Foto: Photonews

Het nieuwe tv-seizoen is van start gegaan. De eerste week is al in de helft. Tijd dus om eens een blik te werpen op de kijkcijfers.

Op de eerste schooldag werd er 's avonds druk naar tv gekeken. Danira  Boukhriss Terkessidis lokte met haar nieuw programma 'Vandaag' zo'n 444.000 nieuwsgierigen naar VRT. Zo doet ze zelfs beter dan Lieven Van Gils. Die moest het vorig jaar bij de start van het seizoen stellen met 10.000 kijkers minder.

Ook Gert Verhulst en James Cooke mogen tevreden zijn. Er keken 340.000 mensen naar 'Gert Late Night'. Zo zit het duo in de lijn van vorig jaar. 

Kookprogramma's
Dan is er ook de strijd om de kookprogramma's. Met tv-kok Loïc Van Impe lanceerde VTM een nieuw, jong gezicht. Hij haalde met 143.00 kijkers een mooi cijfer. Al blijft Jeroen Meus met 'Dagelijkse Kost' wel heer en meester. Hij wist 313.000 kijkers te lokken.

Het grootste succes voor VTM is ongetwijfeld 'Beat VTM'. De kick-offaflevering was goed voor 576.000 kijkers. Ook de nieuwe fictiereeks 'Gina & Chantal' doet het goed. Het trok de aandacht van 428.000 Vlamingen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.