Bartel Van Riet ging door heftige periode na de geboorte van zijn dochter: “Ik voelde mij machteloos, het was hels”
Bartel Van Riet ging door heftige periode na de geboorte van zijn dochter: “Ik voelde mij machteloos, het was hels”
Foto: Photonews

Vrijwel meteen na de geboorte van z’n dochter Lou moest Bartel Van Riet voor zes weken naar de Filipijnen om ‘Expeditie Robinson’ in te blikken. Dat z’n vrouw Dorien alleen achterbleef met hun baby’tje, viel hem zwaar. “Het was te snel”, klinkt het in Dag Allemaal.

Het nieuwe seizoen van ‘Expeditie Robinson’ wordt opnieuw gepresenteerd door Bartel Van Riet. Vlak voor de opnames werd hij vader van een dochter, Lou. Hij moest zijn kind al onmiddellijk achterlaten.

“Dat was heftig. Ik zou het zelfs beschrijven als ‘hels’”, vertelt Bartel Van Riet in Dag Allemaal. “Lou’ke was amper tien dagen oud toen ik moest vertrekken. Na tien dagen al weg… Er zijn leukere dingen! Eigenlijk had ik de zesde juni al moeten vertrekken, mijn dochter was een dag eerder geboren. Hadden ze toen niet enkele dagen kunnen schuiven met het opnameschema, zou ik gezegd hebben dat ze toch een andere presentator hadden moeten zoeken.”

Bartel heeft zich schuldig gevoeld tegenover zijn vrouw Dorien. “Het was te snel, hé. Je vrouw zo snel alleen laten met je kind... Dat is niet tof. Op een whatsappje of een videogesprek na kan je niks doen om je vrouw te helpen. Je voelt je machteloos. Da’s het ergste dat er bestaat, een heel onrechtvaardig gevoel. Bij een tweede zal het toch anders moeten.”

“Dorien is gelukkig een heel sterke vrouw. Die kan wel iets aan, en ze weet wat mijn job inhoudt. Maar mochten we weten wat we nu weten, hadden we vooraf toch nog een goeie discussie gevoerd. Het is echt wel enorm zwaar geweest voor haar.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.