Bart De Wever heeft belangrijk nieuws over zijn dochter die opgenomen is in een psychiatrische instelling: “Net alsof je de gevangenis bezoekt”
PMN
Bart De Wever heeft belangrijk nieuws over zijn dochter die opgenomen is in een psychiatrische instelling: “Net alsof je de gevangenis bezoekt”
Foto: Photo News

Bart De Wever praat er niet vaak over, maar nu maakt de burgemeester van Antwerpen toch een uitzondering. Zijn dochter werd opgenomen in een psychiatrische instelling.

De dochter van Bart De Wever worstelt enorm met zichzelf. Het is voor Bart ook bijzonder moeilijk om zijn dochter zo te zien. Hij heeft in Humo meer nieuws over haar.

“Ze is intussen weer op goede weg. Het is al heel zwaar geweest. Ik ben een extreme persoonlijkheid die véél kan dragen, maar als je kind afziet, ga je onderuit. Je kunt maar zo gelukkig zijn als je ongelukkigste kind."

De zorg in de psychiatrische instellingen in ons land is zeker niet slecht. Maar elk systeem heeft zijn limieten.
(Lees verder onder de foto)

Ik ben een extreme persoonlijkheid die véél kan dragen, maar als je kind afziet, ga je onderuit. Je kunt maar zo gelukkig zijn als je ongelukkigste kind

Bart gaat zijn dochter uiteraard regelmatig bezoeken. Het doet wat hem, telkens weer opnieuw.

"Het is alsof je een gevangenis bezoekt: als de deur opengaat, mag je samen met andere ouders naar binnen en komen die kinderen uit hun units. Dan zie je die gezichten..."

Gelukkig gaat het nu weer de goede kant uit met de dochter van Bart. Hij wil er trouwens ook niet veel meer over kwijt. "Anders zeggen ze straks nog dat ik het leed van mijn kinderen wil politiseren", klinkt het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.