Bekende Vlaming klapt plots uit de biecht: "'Eveline' zat ook in mijn mailbox"
COS
Bekende Vlaming klapt plots uit de biecht: "'Eveline' zat ook in mijn mailbox"
Foto: Photonews

In het najaar van 2020 deden naaktfilmpjes en -foto's van bekende Vlamingen plots de ronde op sociale media. Ze waren het slachtoffer geworden van 'Eveline'.

Peter Van de Veire, Stan Van Samang en Sean Dhondt werden in de val gelokt door 'Eveline', die hen overtuigde expliciete beelden te sturen. Het bleek echter een geval van catfishing. Eveline was immers G.R., een destijds 27-jarige man uit Gent.

G.R. zou volgende De Morgen meer dan 100 slachtoffer gemaakt hebben, waaronder Sean, Peter en Stan, maar ook een vierde (niet-geïdentificeerde) bekende Vlaming. Nu doet ook Lieven Scheire een opvallende onthulling in de MNM-podcast 'Lotte Gaat Diep'.

Lieven kreeg al een paar keer te maken met "zeer doorzichtige scammers". "Dat ik opeens berichten kreeg: 'Hey, ik zag je op Instagram. Je was gisteren op tv en wat zag je er goed uit.' En dan zitten daar foto's bij van modellen in een of andere jachthaven in een bergachtig gebied."

"Ik dacht: ik ga eens vissen. 'Wie ben jij juist?' 'Gewoon een meisje uit Brugge.' Dat zal wel, veel jachthavens en bergachtig gebied in Brugge. Als je dan stopt met antwoorden, na een tijdje: 'Hey, waarom antwoord je niet meer?'"

"Een maat van mij is nogal goed in hacken. Dan ben ik met hem aan het zoeken geweest: zit daar iets achter, zoals een IP-adres? Volledig verdwenen, tot enkele jaren later bleek dat die toch een paar andere BV's aan de haak geslagen had. Dat was hij. Die zat ook in mijn mailbox. Gelukkig ben ik sceptisch genoeg. De alarmbellen gingen gelukkig snel af."

Meer nieuws

Meer nieuws

.