Gloednieuwe Nederlands-Belgische film maakt groots debuut op Netflix: “Heel goed en met een verrassend einde”
WVDS
Gloednieuwe Nederlands-Belgische film maakt groots debuut op Netflix: “Heel goed en met een verrassend einde”
Foto: Netflix

Het aanbod van Netflix breidt nog maar eens uit met een Nederlands-Belgische film met enkele topacteurs aan boord. Een verhaal dat je claimt tot de laatste seconde. Wij stellen hem je graag voor.

‘Het geheugenspel’ is een Nederlands-Belgische film uit 2023 gebaseerd op het gelijknamige boek van het Engelse schrijversechtpaar Nicci French. De regie was in handen van het koppel Lien Willaert en Jan Verheyen.

De film ging in mei van dit jaar nog maar net in première in de bioscoopzalen en is nu al te zien op Netflix. het is duidelijk dat de tijd tussen bioscoop en de streaminggigant almaar korter worden.

Vijfentwintig jaar na haar verdwijning wordt het lichaam van Nathalie Deridder gevonden. Toevallig gebeurt dit tijdens graafwerkzaamheden in de tuin van haar ouderlijk huis. 

De vondst roept bij Eva herinneringen op aan vroeger, maar die zijn niet helemaal duidelijk. Op advies gaat ze naar Alex Pruijssers, een hypnotherapeut.

Hij moet haar helpen om alles op een rijtje te zetten. Uit haar herinneringen komt naar voren dat haar schoonvader de dader is. Maar dit blijkt niet de waarheid te zijn.

Kijkers zijn alleen maar lovend over de film. “Zeer goed, die film”, “Goede film...sterke cast”, “Ik vond hem heel goed en met een verrassend einde”.

Sommige kijkers hadden nog wel hogere verwachtingen van de acteerprestaties van de cast. “De film is nu niet direct een Oscarnominatie waardig, maar best aangenaam om te kijken en de 1u48 dat deze film duurt is zó om”.

Voor deze film deed men beroep op Vlaamse en Nederlandse topacteurs zoals Anna Drijver, Gert Winckelmans, Louis Talpe, Vic De Wachter, Gilda De Bal en Daan Creyghton.

Meer nieuws

Meer nieuws

.