Op Netflix staat gloednieuwe docuserie: De formule tot een lang leven ontrafeld
WVDS
Op Netflix staat gloednieuwe docuserie: De formule tot een lang leven ontrafeld
Foto: Netflix

Netflix staat bekend om zijn interessante documentaires, en vanaf 30 augustus is er weer een nieuwe toegevoegd aan hun bibliotheek. Deze keer duiken ze in het geheim van een lang, gezond en gelukkig leven.

"Leven tot 100: Geheimen van de Blauwe Zones" neemt de kijkers mee op een reis over de hele wereld om te kijken naar het dieet, gedrag en levensstijl van mensen die buitengewoon lang leven en vol energie zitten.

Dan Buettner deelt inzichten over hoe we ons eigen leven kunnen verbeteren door naar hun voorbeeld te kijken, omdat de factoren die bijdragen aan een lang, gezond leven dezelfde zijn die het leven op zich de moeite waard maken.

In de vroege jaren 2000 werkte Dan Buettner, een bestsellerauteur en avonturier, samen met National Geographic om het geheim van een lang leven te ontrafelen. Hij reisde jarenlang de wereld rond op zoek naar plekken waar mensen veel langer dan gemiddeld leven.

Dit resulteerde in het concept van de "Blauwe Zones". Tijdens zijn expedities ontdekte hij deze zones in Okinawa, Japan; Sardinië, Italië; Ikaria, Griekenland; Nicoya, Costa Rica; en Loma Linda, Californië.

Op deze plaatsen vond Dan mensen die de hoogste leeftijd van 100 jaar of ouder bereikten, elk met hun eigen unieke geheimen.

Maar ze vertonen ook enkele interessante gemeenschappelijke gedragingen die wetenschappelijk bewezen zijn om een lang en gezond leven te bevorderen.

"Ben hier ook naar gaan kijken! Veel geweldige inzichten!"

"Ik ben net klaar met het kijken van de serie! Zo inspirerend!"

"Klaar met kijken. Pas al jaren veel van de aspecten van het leven toe die in de serie worden genoemd."

Meer nieuws

Meer nieuws

.