Birgit Van Mol ontroert met prachtige woorden voor Dany Verstraeten, die met pensioen gaat
COS
Birgit Van Mol ontroert met prachtige woorden voor Dany Verstraeten, die met pensioen gaat
Foto: VTM

Dany Verstraeten gaat dit najaar met pensioen. Dat vertelde het nieuwsanker vrijdagavond zelf in het 'VTM Nieuws'.

Dany Verstraeten mocht zo'n drie jaar geleden al met pensioen, maar kon nog geen afscheid nemen van zijn nieuwsdesk. Dany en VTM kwamen overeen dat hij nog een tijdje zou aanblijven. Het nieuwsanker was nog elke zondag tijdens het middagnieuws te zien.

Dit najaar komt er toch een einde aan een tijdperk. Dany was erbij vanaf de eerste nieuwsuitzending bij VTM. Hij werkte samen met alle ankers die gepasseerd zijn. Ook met Birgit Van Mol. Zij ging in 1998 aan de slag bij 'VTM Nieuws'.

Dany en Birgit presenteerden ook samen het nieuws, doen er nog sprake was van een duopresentatie. "Vlak voor een nieuwsuitzending, lag zijn haar eens in de war", vertelt Birgit aan HLN. "Ik zei toen: 'Dany, je hebt een haarspriet die niet goed ligt.'"

"Dany vroeg me om het te fiksen. Ik had toen ontzettend veel stress: 'Nu moet ik zien dat ik het goed doe en de haarlak juist spuit.' Puur uit emotie spoot ik een hele vlek op zijn voorhoofd. Gelukkig kon Dany er om lachen en stelde hij me meteen gerust. Het ijs was tussen ons echt gebroken."

Dany werd vervolgens de nieuwsmentor van Birgit. "Hij was mijn rots in de branding. Als Dany er was, kon er niets meer misgaan. We konden altijd op hem rekenen", aldus Birgit Van Mol.

Meer nieuws

Meer nieuws

.