Blind Getrouwd 'Blind Getrouwd'-experten moeten drastisch ingrijpen: "Hebben we de kandidates op gewezen"
COS
'Blind Getrouwd'-experten moeten drastisch ingrijpen: "Hebben we de kandidates op gewezen"
Foto: VTM

'Blind Getrouwd' kende nooit eerder zo'n sterke start als het huidige achtste seizoen. We zouden weleens een heel straf resultaat mogen verwachten.

Relatietherapeute Sarah Hertens is er al bij sinds het eerste seizoen van 'Blind Getrouwd', eerst achter de schermen. Samen met de andere experten geloofde ze heel erg in de matches van het huidige seizoen. Dat heeft met verschillende zaken te maken.

Zo staan de kandidaten er elk jaar meer en meer voor open om zich bloot te geven aan de experten. Zo kunnen zij de best mogelijk match vinden. "Hoe meer openheid zij tonen, hoe beter wij ons werk kunnen doen", zegt Sarah in Het Laatste Nieuws.

Smijt je, stel je open, wees nieuwsgierig, ga op onderzoek en stel vragen.

Aan de andere kant hebben de experten tijdens de voorbereidingen meer nadruk gelegd op de verantwoordelijkheid van de deelenemers. "We hebben hen duidelijk gemaakt dat ze tijdens het experiment alles moeten geven. Smijt je, stel je open, wees nieuwsgierig, ga op onderzoek en stel vragen."

"Tegen de vrouwen hebben we ook gezegd dat ze anno 2023 niet enkel moeten afwachten, maar ook zelf initiatief mogen nemen", zegt de experte. Bruiden durfden zich de afgelopen jaren niet altijd voldoende openstellen. "Daar hebben we als experten uit geleerd."

De deelnemers werd ook gewezen op het feit dat lichamelijkheid een belangrijk onderdeel is van het 'Blind Getrouwd'-proces. "Vrouwen vreesden vaak: 'Oei, door een kusje ga ik de indruk geven dat ik al halsoverkop verliefd ben', maar we hebben de kandidates erop gewezen dat dat niet per se zo is. Het is een manier om te tonen: 'Hey, ik vind het tof, ik voel een klik.'"

Meer nieuws

Meer nieuws

.