Hilde Crevits denkt zo het hare over Sammy Mahdi als dragqueen: "Wat is me dat"
LHX
Hilde Crevits denkt zo het hare over Sammy Mahdi als dragqueen: "Wat is me dat"
Foto: VTM

In 'Make Up Your Mind' gaven vijf bekende gezichten het beste van zichzelf als dragqueen. Ze werden beoordeeld op hun prestatie en een speurderspanel probeerde hun identiteit te achterhalen.

De winnaar van 'Make Up Your Mind' is een wel héél verrassend persoon: CD&V-politicus Sammy Mahdi. Als de oranje queen Cindy Envy wist hij de jury van professionele dragqueens te overtuigen.

Aan Het Laatste Nieuws laat hij weten dat hij best wel twijfelde om deel te nemen. "Uiteindelijk hebben enkele recente gebeurtenissen – waarbij dragqueens geviseerd werden – mij over de streep getrokken", klinkt het. "Ik wilde dat niet geruisloos laten passeren."

Mahdi's partijgenoot Hilde Crevits was op studiereis toen 'Make Up Your Mind' werd uitgezonden, maar vernam het nieuws de ochtend erna, toen ze haar krant uit de brievenbus haalde. Dat was even schrikken.

"Sammy had het stilgehouden. Wat is me dat, dacht ik", zegt ze in De Standaard. "Voilà. Maar goed, mensen die het gezien hebben, zeggen dat hij dat zeer goed gedaan heeft."

Of ze zelf ooit iets dergelijks zou doen? Op die vraag heeft ze een veelzeggend antwoord. "Laten we het erop houden dat die vraag me – gelukkig – nooit gesteld is", klinkt het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.