Een totale ommezwaai: Dit weer staat ons de komende twee weken te wachten
PMN
Een totale ommezwaai: Dit weer staat ons de komende twee weken te wachten
Foto: Pixabay

Het was gisteren een grijze dag op sommige plaatsen. Op andere plaatsen was er dan weer de zon, meldt het KMI.

Vandaag start de dag met lage wolken en aanvriezende mistbanken; in het zuiden kan er 's ochtends nog wat smeltende sneeuw of sneeuw vallen. 

Overdag verwachten we enkele lokale opklaringen, vooral dan in de Ardennen en in de Kuststreek, maar in vele streken blijven de lage wolken hardnekkig aanwezig. Het wordt een koude dag met maar maxima van 0 tot -3 graden. 

Zaterdag zal er opnieuw vrij veel lage bewolking of aanvriezende mist aanwezig zijn in de ochtend, vooral bezuiden Samber en Maas.

Daarna komt de zon soms tevoorschijn. Het blijft droog in de meeste gebieden maar een winterse bui vanaf de Noordzee is niet uitgesloten aan zee. De maxima variëren van -5 graden in de hoge Ardennen tot 4 graden in de kustgebieden.

Zondag verloopt wisselend tot soms zwaarbewolkt. Het blijft droog al neemt later op de namiddag of de avond de kans op wat lichte winterse neerslag toe vanaf het westen. Het wordt zo'n 3 graden in het centrum van het land.

Maandag is het vaak grijs maat blijft het op de meeste plaatsen droog. De kans op wat lichte neerslag stijgt wel naarmate de dag vordert. Het warmt op naar zo'n 3 graden in het centrum.

Het KMI kijkt ook al voor naar de voorspellingen op langere termijn. Zo komen we te weten welk weer er ons de komende twee weken te wachten staat.

We krijgen een totaal ander weertype. Van koude en vriestemperaturen is geen sprake meer.

Aanhoudend zacht met maxima in het centrum rond 8 à 9 graden. Het is vaak droog maar veelal bewolkt.

Meer nieuws

Meer nieuws

.