Bieke Ilegems moet er niet meer van weten: “Ik heb het onder druk van het ideaalbeeld wel geprobeerd"
PMN
Bieke Ilegems moet er niet meer van weten: “Ik heb het onder druk van het ideaalbeeld wel geprobeerd"
Foto: Instagram@biekeillegems

Bieke llegems moet wat van het hart. De presentatrice doet dat op haar Instagram. Het zit haar duidelijk hoog.

Bieke Ilegems laat weten dat ze de laatste tijd veel aanbiedingen krijgt van huidklinieken om injectables zoals botox en fillers uit te proberen en te promoten. “Ik probeer dat te plaatsen en zie het als een compliment,” reageert de presentatrice.

Maar ze plaatst ook wel een grote kanttekening bij. “Waarschijnlijk is het goed bedoeld. Hoewel ik niet zeker weet met welke intentie de vragen komen… omdat ze vinden dat ik er goed uitzie ‘voor mijn leeftijd’ of omdat ze denken dat ik wel wat ‘hulp’ kan gebruiken,” gaat Bieke verder.

“Ik verzorg mijn huid goed met de beste producten en zachte behandelingen. Maar geen spuitjes meer. Ik heb er - eerlijk is eerlijk - een paar jaar geleden wel eens mee geëxperimenteerd. Onder druk van ‘het ideaalbeeld’ van de gladde, rimpelloze, strakke, zwoel-lippige, eeuwig jong ogende vrouw dat ons vrouwen vaak wordt opgedrongen. Dat maakt ook mij wel eens onzeker en doet me wel eens twijfelen. Het deed me dus ook zwichten.”

Bieke schreef er eerder al over in haar boeken. Ze was toen niet blij met het resultaat van de spuitjes. “Ik miste mijn frons en ik vond dat het iets raars deed met mijn expressie,” vertelt ze. “Ik leerde door mijn - in mijn ogen - mislukte experimenten mezelf en mijn ouder wordende gezicht te aanvaarden en op goede dagen zelfs graag te zien. Hoe ik meer en meer op mijn mama lijk… (ook dat wilde ik lang niet horen :) )”

“Met alle respect voor de persoonlijke keuzes van iedereen. Maar kunnen we rimpels alstublieft normaliseren? Het is normaal om rimpeltjes te krijgen als je ouder wordt. Het is niet lelijk. Het is de natuur. En de natuur is prachtig. Elke rimpel heeft een verhaal. Dat van jou en dat van mij.”

Bieke pleit ervoor om geen van die spuitjes te gebruiken. Het is iets dat ze zelf ook nooit meer doet. “Ik wil er niet uitzien als een 20-jarige op mijn 53ste. Ik wil eruitzien als mezelf. Dit ben ik. Mijn gezicht vertelt mijn verhaal. En ik probeer mezelf graag te zien. De ene dag lukt dat al beter dan de andere,” klinkt het.

“Zo. Dat moest er even uit. Ik denk dat het een belangrijke boodschap is voor mijn dochters en alle jonge en minder jonge vrouwen. En mannen. Laten we pro-aging zijn in plaats van ‘anti-aging’. Ouder worden is een zegen, en geen vloek, toch? Dit is een pleidooi voor ‘graceful ageing’,” besluit ze.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bieke Ilegems (@biekeilegems)

Meer nieuws

Meer nieuws

.